Curcumin cu piperină 145 capsule
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Scurtă descriere: atât curcumina, cât și piperina sunt substanțe active naturale cu efecte antiinflamatorii puternice, conțin o cantitate mare de antioxidanți și ajută la protejarea organismului împotriva bolilor și radicalilor liberi.
Ambalare : 145 capsule cu 184 mg curcumină, 100 mg ghimbir, 61 mg anason, 61 mg fenicul, 61 mg lemn dulce, 42 mg silice și 20 mg piperină
Dozare: 2 capsule pe zi luate cu multă apă.
Vă rugăm să rețineți: Nu înlocuiește o dietă variată și echilibrată. Acest produs nu este potrivit pentru femeile însărcinate sau care alăptează. A se păstra la temperatura camerei, departe de îndemâna copiilor mici.
Categorie: | NZ Produse |
---|
Curcumină cu piperină
Turmericul, în special ca condiment, este un ingredient utilizat frecvent în bucătărie și probabil îl cunoașteți bine. Cu toate acestea, sunteți familiarizați și cu ingredientul activ din turmeric, numit curcumină? Curcumina a fost una dintre substanțele preferate în Ayurveda indiană timp de secole și devine o substanță populară și în medicina occidentală, în principal datorită efectelor sale pozitive asupra ameliorării durerii și inflamației din organism.
Principalele beneficii ale curcuminei
Are efecte antiinflamatorii
În 2016, studiile care au analizat efectul curcuminei asupra simptomelor osteoartritei au fost revizuite sistematic. S-a constatat că doar 800 mg de curcumină pe zi au redus durerea și inflamația cauzate de osteoartrită la fel de mult ca medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene precum ibuprofenul. Un alt studiu din 2016 sugerează că curcumina poate ajuta la prevenirea durerii și a simptomelor neplăcute ale artritei reumatoide. Conform unui studiu din 2017, se arată că doar 400 până la 600 mg de curcumină pe zi are capacitatea de a ameliora simptomele inflamației din organism.
Acționează ca un antioxidant puternic
Datorită capacităților sale antioxidante puternice, are efecte pozitive asupra funcționării ficatului. Conform studiilor, efectul antioxidant al curcuminei pare să fie atât de puternic încât poate preveni afectarea ficatului de către toxine.
Are efecte pozitive asupra metabolismului
Curcumina este, de asemenea, studiată de oamenii de știință în ceea ce privește sindromul metabolic (MetS). MetS este un sindrom complex care include rezistență la insulină, hiperglicemie, hipertensiune arterială, nivel scăzut al colesterolului lipoproteic cu densitate mare (HDL-C), nivel ridicat al colesterolului lipoproteic cu densitate mică (LDL-C), trigliceride crescute și obezitate. În cadrul studiului, o parte dintre participanți au consumat 1000 mg de curcumină și 10 mg de piperină timp de 8 săptămâni, în timp ce cealaltă parte a primit comprimate placebo. S-a demonstrat că curcumina ameliorează mai multe aspecte ale MetS prin îmbunătățirea sensibilității la insulină, suprimarea adipogenezei și reducerea tensiunii arteriale crescute, a inflamației și a stresului oxidativ. În plus, există dovezi că curcuminoidele modulează expresia genelor și activitatea enzimelor implicate în metabolismul lipoproteinelor, ducând la o reducere a trigliceridelor plasmatice și a colesterolului.
Poate reduce riscul de cancer
Oamenii de știință studiază de mulți ani efectul curcuminei asupra celulelor canceroase. Studiile sunt în creștere, dar există dovezi că curcumina are efecte de protecție împotriva cancerului pancreatic, cancerului de prostată și mielomului multiplu. Oamenii de știință au descoperit că curcumina este citotoxică pentru o varietate de celule tumorale. Efectul curcuminei depinde de tipul de celulă, de concentrația de curcumină și de durata tratamentului. Principalul mecanism prin care curcumina induce citotoxicitatea este prin inducerea apoptozei. Curcumina are, de asemenea, potențialul de a inhiba dezvoltarea și progresia cancerului prin țintirea mai multor etape în procesul de tumorogeneză. Aceasta funcționează ca un agent de blocare a celulelor tumorale.
Piperina
Piperina este un alcaloid component al piperului negru. Piperina este unul dintre ingredientele active populare în Ayurveda indiană.
Este bogată în antioxidanți
Radicalii liberi, molecule instabile care pot deteriora celulele, sunt produși în organism în mod natural și ca răspuns la stresul extern. Deteriorarea excesivă a radicalilor liberi poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv boli inflamatorii, boli de inimă și unele tipuri de cancer. Cercetările au arătat că o dietă bogată în antioxidanți poate reduce daunele provocate de radicalii liberi. De exemplu, un studiu a constatat că suplimentele cu piperină pot preveni sau încetini progresia daunelor cauzate de radicalii liberi și a bolilor asociate, cum ar fi ateroscleroza, diabetul și cancerul.
Are efecte antiinflamatorii
Am menționat sindromul metabolic (MetS) mai sus și, la fel ca curcumina, piperina este, de asemenea, eficientă în tratamentul acestuia. Un studiu din 2020 indică faptul că suplimentele care conțin piperină pot ajuta la reducerea inflamației cronice care este cauzată de sindromul metabolic.
Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge
În 2013, a fost efectuat un studiu pe 86 de pacienți care au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri. Primul grup a luat un supliment alimentar cu piperină, în timp ce al doilea grup a luat comprimate placebo. Studiul a durat 8 săptămâni și s-a constatat că grupul care a luat suplimentul alimentar cu piperină a avut o sensibilitate îmbunătățită la insulină. Aceasta înseamnă că hormonul insulină a putut regla mai bine absorbția glucozei.
Ghimbirul
Ghimbirul a fost un ingredient consacrat în majoritatea gospodăriilor timp de secole. Pe lângă faptul că este folosit ca condiment, este folosit și pentru greață, dureri de stomac și alte probleme de sănătate.
Are un efect pozitiv asupra metabolismului
Conform unei revizuiri a studiilor din 2018, a fost investigat efectul ghimbirului asupra gazelor care se formează în tractul intestinal în timpul digestiei. Această cercetare sugerează că enzimele conținute în ghimbir pot ajuta la descompunerea și expulzarea acestor gaze, oferind o ușurare a disconfortului. În plus, cercetările arată că ghimbirul poate ajuta la creșterea mișcării în tractul digestiv. De asemenea, ghimbirul are efecte benefice și asupra unei enzime numite lipază pancreatică, care ajută digestia în intestinul subțire.
Ajută la întărirea sistemului imunitar
Un studiu transversal cuprinzător din 2017 a sugerat că consumul zilnic de ghimbir poate stimula sistemul imunitar. Acest lucru poate proteja împotriva bolilor cronice și poate promova recuperarea de la alte boli, cum ar fi răceala comună sau gripa.
Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare
Un studiu din 2017 la care au participat 4.628 de persoane a constatat că consumul zilnic de ghimbir poate proteja împotriva bolilor coronariene, hipertensiunii arteriale, diabetului, hiperlipidemiei, bolilor cerebrovasculare și bolii ficatului gras, printre alte boli cronice. Autorii concluzionează că ghimbirul poate avea potențial ca tratament preventiv.
Acesta poate reduce stresul oxidativ din organism
Ghimbirul este o sursă excelentă de antioxidanți. Datorită acestei proprietăți, el poate reduce stresul oxidativ din organism. Stresul oxidativ, așa cum am menționat mai sus, poate cauza o mulțime de probleme de sănătate în timp. Riscul apariției acestor probleme de sănătate poate fi eliminat cu ajutorul ghimbirului. Acest fapt a fost confirmat de o revizuire a peste 100 de studii. Ghimbirul este în general sigur, cu un aport zilnic recomandat de până la 4 g. Doza uzuală este între 250 mg și 1.000 mg pe zi.
Anason
Anasonul, în plus față de funcția sa în bucătărie ca condiment, este cunoscut pentru proprietățile sale puternice de promovare a sănătății și acționează ca un remediu natural pentru diverse afecțiuni.
Ajută în cazul durerilor de stomac
Într-un studiu, s-a constatat că anasonul reduce secreția de acid gastric, ajutând la prevenirea ulcerelor stomacale și protejând celulele de deteriorare. Această proprietate îl face foarte benefic atunci când este combinat cu curcumina, deoarece curcumina poate balona ușor.
Are efecte antiinflamatorii
Așa cum am menționat mai sus, inflamația prelungită poate provoca boli cronice grave. Prevenirea poate fi esențială în aceste cazuri. Studiile pe animale și pe eprubete sugerează că anasonul poate reduce inflamația, promovând astfel o sănătate mai bună și prevenind bolile. Un studiu pe șoareci a arătat că uleiul din semințe de anason reduce umflarea și durerea.
Fenicul
Feniculul a fost un ingredient comun în bucătărie și medicină timp de secole.
Ameliorează crampele
Pe baza unui studiu, putem afirma că doar 80 mg de fenicul (mai puțin decât doza noastră zilnică) este foarte eficient împotriva bacteriilor care provoacă indigestie, diaree și dizenterie, precum și unele infecții nosocomiale. Deoarece curcumina și piperina pot avea tendința de a balona, feniculul este foarte eficient pentru a echilibra acest lucru și pentru a ajuta la ameliorarea acestor simptome.
Protejează împotriva radicalilor liberi
Conform unei cercetări, feniculul elimină în mod eficient radicalii liberi care cauzează boli. Acest lucru sugerează că extractele de fenicul ar putea fi utilizate pentru a ajuta persoanele să se ferească de efectele multor boli cronice, inclusiv cancerul, ateroscleroza și inflamația.
Licorice
De-a lungul istoriei, oamenii au folosit rădăcina de lemn-dulce în principal pentru a ameliora inflamațiile, a calma problemele digestive și a trata problemele respiratorii superioare.
Calmează durerile de stomac
Câteva studii arată că suplimentele alimentare care conțin lemn-dulce pot reduce simptomele de iritare generală a stomacului și intestinelor. Există, de asemenea, studii care investighează efectul lemn-dulce asupra dezvoltării ulcerelor stomacale. Licorice s-a dovedit a fi o substanță foarte eficientă în protejarea organismului de acest tip de boală. Ingrediente: curcumină (extract de turmeric standardizat la 90% conținut de curcuminoide), ghimbir, anason, fenicul, lemn dulce, silice, piperină, hidroxipropilmetilceluloză (învelișul capsulei)
Ambalare: 145 capsule cu 184 mg curcumină, 100 mg ghimbir, 61 mg anason, 61 mg fenicul, 61 mg lemn dulce, 42 mg silice și 20 mg piperină
Dozare: 2 capsule pe zi luate cu multă apă.
Vă rugăm să rețineți: Nu înlocuiește o dietă variată și echilibrată. Acest produs nu este potrivit pentru femeile însărcinate sau care alăptează. A se păstra la temperatura camerei, departe de îndemâna copiilor mici.
Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!
Doar utilizatorii înregistrați pot face postãri. Vă rugăm să vă conectați sau să vă înregistrați.