Efectele ciupercii Reishi: De ce este cea mai rară plantă din medicina chineză?

Efectele ciupercii Reishi: De ce este cea mai rară plantă din medicina chineză?

Ciuperca Reishi - are un loc de neînlocuit în medicina tradițională chineză. Timp de peste 2000 de ani a fost folosită în principal pentru promovarea sănătății. Medicina chineză o folosește și în scopul prelungirii vieții. Citiți mai departe dacă sunteți interesat de subiectul: Efectele ciupercii reishi.

În plus, este utilizată în tratamentul și prevenirea multor alte boli - i s-au atribuit chiar efecte anticancer. în prezent, există peste 2.000 de clase cunoscute de ciuperci Reishi. Cu toate acestea, doar șase dintre ele au fost studiate pentru a le clarifica potențialul vindecător.

Reishi, Lingzhi, Ganoderma sichuanense, Ganoderma lingzhi. Aceste grupe includ Reishi:

  • Roșu,
  • negru,
  • Albastru,
  • alb,
  • galben,
  • și violet.

De ce ar trebui să alegeți ciuperca Reishi?

Dintre cele enumerate, cele mai bune efecte au fost obținute de - Black Reishi - Ganoderma Sinensis și Red Reishi. Denumirea oficială a acestei „ciuperci miraculoase” este - Ganoderma Lucidum. Numele său este derivat din cuvântul „lucidus” - care înseamnă luminos.

Ciuperca Reishi are partea inferioară de culoare deschisă. Uneori poate apărea și o margine deschisă în jurul perimetrului corpului fructifer. Cu toate acestea, ciuperca în sine are o culoare roșu închis, deoarece crește din scoarța copacului, iar textura seamănă cu lemnul.

Este originară din Asia, în special din China, Japonia și Coreea, dar în prezent este cultivată și distribuită în întreaga lume pentru proprietățile sale medicinale. Constituenți majori precum polizaharidele, triterpenoidele și peptidele contribuie la efectele sale farmacologice.

În cadrul micologiei, ciuperca reishi este clasificată ca Ganoderma, care este un gen de ciuperci aparținând grupului Basidiomycota. Acest gen conține diverse specii, dar Ganoderma lucidum este una dintre cele mai cunoscute și mai importante dintre acestea din punct de vedere al utilizării medicinale. Această specie este importantă și pentru rolul său ecologic în descompunerea lemnului în natură.

În general, ciuperca reishi este fascinantă nu numai pentru aspectul său și rolul său ecologic, ci mai ales pentru proprietățile sale medicinale, care o fac o parte importantă a medicinei tradiționale și moderne.

 

Ingrediente bioactive:

Conținutul ciupercii Reishi sporește efectele celulelor sistemului imunitar. Substanțe antigenice Reishi:

  • Macrofage,
  • limfocite B și T,
  • celule NK,
  • celule dendritice.

Cele mai importante efecte ale ciupercii reishi:

    • Întărește imunitatea
    • Susține sănătatea inimii și a vaselor de sânge
    • Efecte antiinflamatorii
    • Susține funcția hepatică
    • Efecte antioxidante
    • Efecte antidiabetice
    • Sprijin pentru psihic și calitatea somnului
    • Susținerea sistemului nervos
    • Efecte antiandrogenice
    • De asemenea, i s-au atribuit efecte în cancer (nicio cercetare relevantă în acest moment) un efect antiinflamator și acționează și asupra microflorei intestinale - care protejează organismul de infecții.

Reacții adverse posibile:

    1. Probleme digestive: unele persoane pot prezenta probleme digestive ușoare, cum ar fi constipație, diaree sau greață.
    2. Reacții alergice: Reacțiile alergice pot fi declanșate la unele persoane, mai ales dacă acestea sunt alergice la alte tipuri de ciuperci sau polen.
    3. Sângerare: Există unele cazuri în care administrarea de ciuperci Reishi poate crește riscul de sângerare, în special la persoanele care iau medicamente anticoagulante.
    4. Interacțiuni medicamentoase: Principalele ingrediente active conținute în ciuperca Reishi pot interacționa cu unele medicamente. Prin urmare, este important să consultați un medic înainte de a lua ciuperca Reishi, mai ales dacă luați orice medicamente.
    5. Tensiune arterială scăzută: Pentru unele persoane, administrarea ciupercii Reishi poate provoca o scădere a tensiunii arteriale, ceea ce poate fi problematic pentru persoanele care iau medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Este important să rețineți că aceste reacții adverse sunt rare și majoritatea oamenilor tolerează bine ciuperca Reishi. Cu toate acestea, dacă vă confruntați cu reacții adverse după administrarea ciupercii Reishi, este recomandat să întrerupeți utilizarea și să consultați medicul dumneavoastră. Este întotdeauna recomandabil să consultați un profesionist din domeniul sănătății înainte de a lua ciuperca Reishi, mai ales dacă aveți probleme de sănătate existente sau luați alte medicamente.

Utilizare în aer liber:

Proprietățile conținutului recompensator predestinează această ciupercă și pentru utilizarea în exterior. Ea ajută sub formă de creme, balsamuri, uleiuri, pentru piele și păr. Am rezumat cele mai renumite zone ale sale pentru frumusețea exterioară și estetică. Cu siguranță va fi apreciată atât de femei, cât și de bărbați.

  1. 1. Reishi poate fi adăugat la loțiuni,uleiuri de masaj sau seruri. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antioxidante, poate ajuta la ameliorarea problemelor pielii, cum ar fi eczema sau acneea. Ajută împotriva îmbătrânirii pielii.
  2. 2. Poate fifolosit în balsamurile pentru piele pentru a ameliora iritațiile, erupțiile cutanate și alte probleme ale pielii. Efectele sale antiinflamatorii pot oferi ușurare și pot promova vindecarea.
  3. 3. Îngrijirea părului. Poate ajuta la reducerea mătreții și la îmbunătățirea calității generale a părului.
  4. 4. Unguente. Proprietățile sale regenerative și antiinflamatorii pot promova vindecarea.
  5. 5. Băi relaxante. Aceasta poate fi o experiență relaxantă și liniștitoare care este, de asemenea, utilă pentru problemele de piele, promovând relaxarea generală.
  6. 6. Tonice pentru piele: echilibrează pH-ul pielii, ameliorează iritațiile și îmbunătățește aspectul general al pielii.

Studii și dovezi științifice:

Studiile clinice sunt încă în stadiu incipient, dar unele rezultate preliminare sugerează că reishi poate avea efecte benefice în tratamentul unei varietăți de boli, inclusiv cancerul, hipertensiunea și alergiile. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste efecte și pentru a determina dozele și formele optime de administrare.

În general, studiile preclinice și clinice reprezintă un pas important în înțelegerea proprietăților medicinale ale ciupercilor reishi și a rolului lor potențial în asistența medicală modernă. Sunt necesare cercetări și studii clinice suplimentare pentru a confirma eficacitatea și siguranța acestora înainte ca ele să poată fi utilizate pe scară largă în medicină.

Cum se consumă ciuperca reishi:

  • Exemple de preparate în care se consumă și se comercializează ciuperca Reishi includ

Doza recomandată și metodele de preparare

Dozajul de ciuperci Reishi poate fi foarte individual - pe baza disconfortului, vârstei, greutății unei persoane. Doza zilnică ideală variază de la 1.300 mg la 5.400 mg de ciuperci Reishi.

Au fost descrise multe efecte pozitive ale ciupercii Reishi:

Atunci când alegeți un produs Reishi, căutați mărci de încredere care oferă informații despre sursa, prelucrarea și testarea produselor lor. Evitați produsele cu sursă neclară sau cu adaos de substanțe nedorite. De asemenea, este important să verificați dacă produsul este fabricat din corpul fructifer, partea vizibilă deasupra solului, sau din miceliu, miceliul de sub ciupercă. În cazul Reishi, produsele din corpul fructifer sunt potrivite din punct de vedere calitativ.

Surse:

  • sciencedirect.com - Are mushrooms medicinal?; Nicholas P. Money
  • pubmed.ncbi.nlm.nih.gov - Antitumour, Antimicrobial, Antioxidant and Antiacetylcholinesterase Effect of Ganoderma Lucidum Terpenoids and Polysaccharides: A Review; Darija Cör, Željko Knez and Maša Knez Hrnčič
  • pubmed.ncbi.nlm.nih.gov - An update on plant derived anti-androgens; Paul Grant, Shamin Ramasamy
  • pubmed.ncbi.nlm.nih.gov - Health-Promoting of Polysaccharides Extracted from Ganoderma lucidum; Ewa Seweryn, Anna Ziała, Andrzej Gamian