Ser de vitamina C cu retinol

     

Descriere scurtă : Un ser de mare putere cu o cantitate mare de antioxidanți pentru a combate cicatricile de acnee și petele pigmentare. Întărește bariera cutanată și unifică tenul.

Ambalaj : 30 ml

Utilizare recomandată: Curățați pielea cu un produs de curățare delicat și uscați-o cu tampoane. Utilizați apoi tonerul preferat și aplicați serul într-un strat subțire. Finalizați rutina cu crema hidratantă preferată și nu uitați o cremă cu SPF (factor de protecție solară) pentru rutina de dimineață.

Vă rugăm să rețineți : Acest produs este numai pentru uz extern. A se păstra la loc uscat și ferit de copiii mici.

Livrare la:
7.5.2025
În stoc
65 lei

Ser cu vitamina C

O combinație de vitamina C, retinol microîncapsulat, vitamina E și F și acerola? Acest ser este alegerea ideală dacă vă deranjează petele pigmentare vizibile, pielea lipsită de viață și calitatea generală mai slabă a pielii. Să aruncăm o privire asupra ingredientelor în mod individual și a beneficiilor lor pentru pielea ta.

Vitamina C

Vitamina C este un nutrient important pentru mai multe procese din organism. Aceasta ajută la menținerea sănătății pielii și multe produse de îngrijire a pielii conțin vitamina C. Denumirea tehnică pentru vitamina C este acid L-ascorbic. Organismul nu poate produce vitamina C în mod natural, astfel încât este important să o utilizați ca supliment nutritiv sau să o aplicați local pe zonele cu probleme. Serul nostru conține 10% vitamina C.

Beneficiile vitaminei C pentru piele

Protejează pielea de radicalii liberi

Fiind unul dintre cei mai importanți antioxidanți din pielea umană, vitamina C face parte dintr-un grup complex de antioxidanți enzimatici și neenzimatici care, împreună, protejează pielea de speciile reactive de oxigen. Atunci când pielea este expusă la radiații UV, se produc specii reactive de oxigen, cum ar fi ionul superoxid, peroxidul și oxigenul singlet. Vitamina C protejează pielea de stresul oxidativ prin transferul treptat de electroni pentru a neutraliza radicalii liberi. Acești radicali au potențialul de a declanșa reacții în lanț sau în cascadă care deteriorează celulele.

Ajută la sinteza colagenului

Vitamina C este esențială pentru biosinteza colagenului. În plus față de stimularea modificărilor calitative ale moleculei de colagen, se consideră că vitamina C afectează și sinteza cantitativă a colagenului. Vitamina C servește drept cofactor pentru enzimele care sunt responsabile de stabilizarea și reticularea moleculelor de colagen. Un alt mecanism prin care vitamina C afectează sinteza colagenului este stimularea peroxidării lipidelor, iar produsul acestui proces, malondialdehida, stimulează la rândul său expresia genei colagenului. De asemenea, vitamina C activează direct transcripția sintezei colagenului și stabilizează ARNm procolagen, reglând astfel sinteza colagenului. Semnele și simptomele scorbutului, o boală provocată de deficitul de vitamina C, sunt cauzate de afectarea sintezei colagenului. Studiile clinice au arătat că aplicarea topică a vitaminei C crește producția de colagen atât la pielea umană tânără, cât și la cea îmbătrânită.

Ameliorează petele pigmentare

Petele pigmentare sunt pete întunecate pe piele care sunt cauzate în principal de expunerea la soare. Dacă aveți pete maro deschis până la maro închis pe față, mâini, gât sau brațe, este vorba de o acumulare de melanină, care dă culoarea pielii (pigment). Vitamina C interacționează cu ionii de cupru la locul activ al tirozinazei și inhibă acțiunea enzimei tirozinază, reducând producția de melanină. Vitamina C acționează, de asemenea, asupra pigmentului perifolicular. În cadrul unei cercetări de trei luni, a fost investigat efectul vitaminei C asupra petelor pigmentare. Aplicarea zilnică a acidului ascorbic topic a produs o îmbunătățire obiectivă și subiectivă a pielii faciale fotodaunate.

Retinol microîncapsulat

Care este diferența dintre retinolul microîncapsulat și retinolul convențional?

Retinolul microîncapsulat este o tehnologie care permite ingredientelor active să pătrundă mai adânc în stratul de piele înainte de a fi activate. Poate fi considerată o tehnologie de eliberare în timp, deoarece prelungește timpul dintre momentul în care produsul ajunge pe piele și momentul în care începe să acționeze. Retinolul microîncapsulat este mai stabil și mai eficient, fiind ușor de transportat și direcționat către celulele pielii unde este cel mai eficient. Acest lucru îl face diferit de retinolul tradițional, deoarece provoacă mai puțină uscare, iritare și descuamare a pielii, făcând produsul mai bine tolerat chiar și de persoanele care au pielea sensibilă. Produsul nostru conține 1% retinol microîncapsulat.

Beneficiile retinolului

Ajută la acnee

Acneea este o boală de piele frecventă. Atunci când porii se înfundă cu celule moarte ale pielii și/sau uleiuri, pot apărea puncte negre și puncte albe sau alte tipuri de erupții. Retinolul ajută la menținerea porilor curați prin reducerea acumulării de celule cutanate. În plus, acesta poate bloca inflamația din piele. De asemenea, datorită proprietății sale de a ajuta la reînnoirea peretelui pielii, ajută la vindecarea mai rapidă a cicatricilor de acnee. Cu o utilizare regulată, iluminează eficient chiar și cicatricile mai adânci, iar aspectul general al pielii va fi mai frumos și mai uniform.

Reduce ridurile

Celulele pielii se reînnoiesc în mod natural și dezvăluie celule noi dedesubt. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, acest lucru se întâmplă mai rar, ceea ce poate duce la apariția liniilor fine și a ridurilor. Retinolul ajută la accelerarea acestui proces de reînnoire și promovează o piele mai clară și mai netedă. De asemenea, acesta pătrunde mai adânc în piele pentru a promova producția de colagen și a îmbunătăți în continuare calitatea pielii. Conform unui studiu realizat în 2019, utilizarea unui produs care conține retinol după doar 8 săptămâni de utilizare a redus considerabil aspectul ridurilor la respondenți.

Ajută în cazul hiperpigmentării

Similar vitaminei C, retinolul este, de asemenea, o substanță foarte eficientă împotriva petelor întunecate. Atunci când este utilizat local, s-a constatat că retinolul luminează petele întunecate, deși acest lucru poate dura câteva luni. În 2020 au fost efectuate cercetări cu privire la această problemă, cu rezultate pozitive, după doar 12 săptămâni fiind observată o schimbare pozitivă în ceea ce privește hiperpigmentarea și tonul neuniform al pielii.

Vitamina E

Vitamina E este un nutrient esențial liposolubil cu efecte antiinflamatorii. Vitamina E contribuie la susținerea sistemului imunitar, a funcției celulare și a sănătății pielii. Este un antioxidant, ceea ce o face eficientă în combaterea efectelor radicalilor liberi.

Protejează pielea împotriva radicalilor liberi

Așa cum am menționat anterior, vitamina E este un antioxidant. Antioxidanții ajută la eliminarea radicalilor liberi și previn astfel deteriorarea oxidativă a celulelor. Radicalii liberi smulg un electron din tot ce le iese în cale, inclusiv ADN, proteinele pielii, țesuturile conjunctive și membranele celulare. Vitamina E inhibă această activitate a radicalilor liberi și protejează astfel pielea.

Hidratează pielea și întărește bariera cutanată

Pe lângă faptul că acționează ca un antioxidant puternic, spre deosebire de majoritatea antioxidanților, vitamina E este și o moleculă foarte hidratantă, deoarece acționează ca un humectant (absoarbe apa în piele) și un emolient (reține apa în piele). Acest lucru înseamnă că pe cale topică poate fi foarte utilă pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, precum și pentru reînnoirea pielii. Ajută la diferite tipuri de reînnoire celulară, de la leziunile provocate de soare la promovarea vindecării cicatricilor sau arsurilor.

Vitamina F

Vitamina F constă din doi acizi grași esențiali. Aceștia sunt acidul alfa-linolenic (ALA), un acid gras omega-3, și acidul linoleic (LA), un acid gras omega-6. Ambele sunt foarte importante și joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății pielii noastre.

Reduce inflamațiile

Vitamina F poate ajuta la unele afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi dermatita și psoriazisul, deoarece ajută la reducerea inflamației, la reglarea funcției celulelor sănătoase și la pierderea excesivă de apă.

Menține umiditatea

Vitamina F, care constă și din acidul gras esențial omega-6, este un ingredient hidratant. Atunci când este utilizată pe piele, vitamina F se transformă în ceramide, un grup de lipide care ajută la formarea barierei cutanate și ajută pielea să rețină umiditatea.

Acerola este o sursă naturală excelentă de vitamina C. Acest ser conține o serie de ingrediente active foarte utile, după cum ați putut citi mai sus. Este potrivit pentru utilizarea zilnică, ca parte a rutinei dumneavoastră de dimineață sau de seară, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Compoziție : Aqua, ascorbil fosfat de sodiu, glicerină, polisorbat 20, ulei de ricin hidrogenat PEG-40, palmitat de retinil, tocoferol, acid linoleic, extract de fructe Malpighia Glabra, seringilidenemalonat de dietilhexil, Trigliceridă caprilică/capricică, Polimetil metacrilat, Acid citric, Gumă de xantan, PEG-20 Laurat de gliceril, Tricaprilină, EDTA disodic, Fenoxietanol, Etilhexilglicerină, BHT, Benzoat de sodiu, Sorbat de potasiu, Parfum

Ambalaj : 30 ml

Sugestii de utilizare : Curățați pielea cu un produs de curățare blând și uscați-o. Utilizați apoi tonerul preferat și aplicați serul într-un strat subțire. Finalizați rutina cu crema hidratantă preferată și nu uitați o cremă SPF (factor de protecție solară) pentru rutina de dimineață.

Vă rugăm să rețineți : Acest produs este numai pentru uz extern. A se păstra la loc uscat și ferit de copiii mici.

 

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Doar utilizatorii înregistrați pot face postãri. Vă rugăm să vă conectați sau să vă înregistrați.

Nu completaţi acest câmp:

Verificare de siguranță