Prin achiziționarea în acest magazin sunteți de acord cu termenii și condițiile companiei noastre, care sunt în conformitate cu reglementările aplicabile din Republica Slovacă. Operatorul acestui e-shop este
Epadia Store s.r.o.Lermontovova 911/3, 811 05 BratislavaIČ: 54 799 457IČ DPH: SK2121791518Numai persoanele fizice pot achiziționa bunuri de pe site-ul nostru, cu condiția să respecte normele stabilite mai jos. Persoanele juridice pot crea o comandă angro numai în urma unui acord prealabil. Valoarea minimă a unei comenzi angro este de 1.560 lei, TVA inclus.
l.Ordine
1. Consumatorul comandă produsele și serviciile Vânzătorului prin intermediul sistemului comercial al Vânzătorului la adresa www.nutriezdrava.ro operat de Societate în forma scrisă de mai sus: prin e-mail (inclusiv comenzi prin e-shop), prin poștă. Comanda astfel efectuată va fi considerată obligatorie și va fi înțeleasă ca un contract la distanță în conformitate cu legislația relevantă, modificată periodic.
2. Pentru fiecare comandă, consumatorul trebuie să își furnizeze numele și prenumele, adresa poștală și de facturare, numărul de telefon și adresa de e-mail. (comanda prin e-shop îndeplinește automat aceste condiții). Aceste date vor fi utilizate numai în cadrul relației comerciale dintre vânzător și consumator și nu vor fi divulgate unei terțe părți (cu excepția persoanei care organizează transportul bunurilor), în conformitate cu Legea privind protecția datelor cu caracter personal. Vânzătorul nu va utiliza aceste date pentru promovarea de marketing.
3. La primirea comenzii, comanda va fi înregistrată în sistemul Vânzătorului și, în același timp, se stabilește relația de afaceri dintre Vânzător și Consumator. În termen de cel mult 24 de ore (zile lucrătoare), Vânzătorul va contacta Consumatorul, va verifica comanda, metoda de expediere și va notifica posibilul termen de livrare sau data de colectare, prețul final și metoda de plată. De la această dată, comanda este obligatorie pentru consumator.
4. Consumatorul are dreptul de a anula comanda fără costuri și numai în ziua primului contact al vânzătorului cu consumatorul, și anume în ziua în care comanda este verificată împreună cu consumatorul. Comanda poate fi anulată exclusiv în scris (prin e-mail). Confirmarea anulării va fi, de asemenea, comunicată de vânzător consumatorului exclusiv în scris. Forma scrisă este necesară din cauza dovezii documentare a anulării pentru vânzător și a suspendării procesării comenzii.
1. Termenele de livrare variază în funcție de diferitele tipuri de produse. Data livrării sau a ridicării bunurilor va fi întotdeauna comunicată consumatorului în momentul verificării comenzii.
2. În general, data livrării sau a colectării este cuprinsă între 2 și 30 de zile de la data verificării comenzii.
3. În cazuri excepționale, atunci când anumite tipuri de bunuri nu se află în stoc și nu sunt disponibile la producători și importatori, termenul de livrare poate fi mai lung. În acest caz, cumpărătorul va fi notificat și i se va permite să anuleze comanda.
II. Prețul, condițiile de plată și taxele de transport
1. Prețul produsului este determinat de lista de prețuri a Vânzătorului. Vânzătorul se angajează să respecte prețul indicat pentru produse chiar și atunci când verifică comanda.
2. Consumatorul efectuează plata prin ramburs, transfer/depozit în contul Vânzătorului, card de credit.
3. La predarea produsului, consumatorul plătește prețul pentru produs, care include toate celelalte costuri asociate cu livrarea către consumator.
4. Transportul este asigurat exclusiv de compania de curierat GLS, cu excepția cazului în care părțile convin altfel. În cazul în care consumatorul nu primește produsul și dorește să i se retrimită, acesta trebuie să plătească suma aferentă transportului în contul vânzătorului.
5. Valoarea cheltuielilor de expediere va fi întotdeauna comunicată consumatorului în momentul verificării comenzii sau vânzătorul va recomanda consumatorului o opțiune de expediere mai ieftină.
6. În cazul în care operatorul publică beneficii sub formă de cadouri, cupoane de reducere sau alte promoții similare, operatorul este obligat să accepte beneficiul cumpărătorului în condițiile comunicate în prealabil. În cazul în care există mai multe cupoane de reducere, cumpărătorul poate răscumpăra doar una dintre acestea. Alte beneficii (transport gratuit, cadou la comandă etc.) rămân valabile după utilizarea oricărui cupon de reducere.
III. Acceptarea mărfurilor
1. Consumatorul se angajează să preia bunurile la momentul convenit, la adresa indicată în comandă.
2. La preluarea produsului, consumatorul este obligat să verifice integritatea fizică și caracterul complet al lotului. În cazul în care lotul este vizibil deteriorat și distrus, consumatorul este obligat să contacteze vânzătorul imediat, fără a lua în primire lotul, și să întocmească un proces-verbal de constatare a daunelor aduse lotului împreună cu societatea de expediție. Orice pretenții ulterioare privind cantitatea și deteriorarea fizică a produsului nu vor fi acceptate.
3. Consumatorul dobândește dreptul de proprietate asupra produselor numai după plata integrală a prețului și a altor sume de bani convenite în contractul de cumpărare la distanță în contul Vânzătorului. Până la transferul dreptului de proprietate de la Vânzător către Consumatorul care intră în posesia produsului, Consumatorul va avea toate obligațiile unui comodatar și va fi obligat să depoziteze produsele și serviciile în siguranță, pe cheltuiala sa, și să le marcheze astfel încât acestea să poată fi identificate în orice moment ca produse ale Vânzătorului.
4. Vânzătorul are dreptul de a solicita executarea obligațiilor, în special plata prețului pentru produse și servicii, chiar dacă dreptul de proprietate asupra produselor și serviciilor nu a fost încă transferat consumatorului.
5. Riscul de deteriorare a produselor trece la consumator în momentul acceptării de către consumator sau de către reprezentantul acestuia.
IV. Retragerea din contract
1. Consumatorul are dreptul de a anula comanda fără costuri și numai în ziua primului contact al vânzătorului cu consumatorul, și anume în ziua în care comanda este verificată împreună cu consumatorul. Comanda poate fi anulată exclusiv în scris (fax, e-mail). Formularul de retragere poate fi descărcat de aici: Notificare de retragere
2. Consumatorul are dreptul de a se retrage din contract în termen de 14 zile lucrătoare de la data primirii bunurilor, fără a oferi niciun motiv. Retragerea trebuie făcută în scris și trebuie să conțină toate datele utilizate pentru identificarea produsului, a consumatorului și a vânzătorului. Retragerea poate fi trimisă prin e-mail sau prin poștă. Trimiteți bunurile care fac obiectul retragerii împreună cu sau cel târziu în termen de 14 zile de la notificarea retragerii către vânzător la următoarea adresă:
Epadia Store s.r.o.
Rybničná 40F
831 06 Bratislava
pe cheltuiala și responsabilitatea consumatorului. Costul returnării produsului va fi suportat de consumator.
Produsul trebuie să fie intact, neutilizat, în ambalajul său original, iar consumatorul trebuie să predea toate documentele referitoare la produsul în cauză (manual de instrucțiuni, card de garanție, dovada achiziției etc.) pe care le-a primit la cumpărare împreună cu produsul. Consumatorul este de acord și recunoaște că, în acest caz, forma scrisă înseamnă documentul de retragere semnat de consumator.
Produsul nu poate fi returnat la livrare. Produsul astfel trimis nu va fi acceptat și va fi returnat.
3. În cazul în care consumatorul respectă obligațiile menționate mai sus, vânzătorul preia bunurile și, în termen de 14 zile de la data retragerii, returnează consumatorului prețul plătit pentru produs sau serviciu sau plata în avans efectuată de consumator pentru produs sau serviciu într-un mod convenit anterior.
4. Cumpărătorul nu se poate retrage dintr-un contract de cumpărare la distanță în special în următoarele cazuri
(a) în cazul unui contract care implică furnizarea unui serviciu, dacă executarea serviciului a început cu acordul consumatorului înainte de expirarea perioadei de retragere
(b) în cazul unui contract care are ca obiect vânzarea unui produs sau a unor servicii al căror preț depinde de fluctuațiile de preț de pe piața financiară care sunt în afara controlului vânzătorului
(c) în cazul unui contract de vânzare a unui produs realizat în funcție de cerințele specifice ale consumatorului sau a unui produs destinat în mod special unui singur consumator sau a unui produs care, din cauza caracteristicilor sale, nu poate fi returnat
5. În cazul acceptării cererii consumatorului de a se retrage din contractul de vânzare după o perioadă de 14 zile lucrătoare, vânzătorul are dreptul de a solicita rambursarea costurilor suportate și o penalitate contractuală de 50% din suma de bani facturată (emisă).
6. Vânzătorul își rezervă dreptul de a anula comanda (de a se retrage din contract) sau o parte a acesteia dacă
(a) produsul nu mai este fabricat sau a încetat să mai fie fabricat
(b) prețul furnizorului produsului s-a modificat
(c) prețul produsului a fost incorect
6. Dacă vă retrageți dintr-un contract pentru care v-am trimis un cadou, am trimis acest cadou cu o așa-numită clauză de reziliere: în cazul retragerii din contractul de cumpărare sau dintr-o parte a acestuia, contractul de cadou este, prin urmare, de asemenea reziliat. Vă rugăm să ne trimiteți cadoul înapoi împreună cu bunurile, cu excepția cazului în care convenim altfel. Avem dreptul de a compensa eventualele daune cu suma returnată.
7. Vă rugăm să returnați bunurile complete, acestea nu trebuie să fie modificate, uzate sau deteriorate: avem dreptul de a evalua dacă bunurile returnate sunt intacte, nedeteriorate și dacă le-ați diminuat valoarea prin manipularea inadecvată. În cazul în care deteriorați sau uzați bunurile prin manipulare necorespunzătoare sau testare inadecvată, putem solicita despăgubiri din partea dumneavoastră pentru diminuarea valorii bunurilor și să comparăm această sumă cu suma returnată.
V. Garanție și service
1. Condițiile specifice de garanție și service sunt stabilite în certificatele de garanție respective ale produselor selectate, pe care consumatorul le primește la achiziționarea produsului.
2. În general, cu excepția cazului în care se prevede altfel în certificatele de garanție, perioada de garanție pentru executarea contractelor de consum este stabilită la minimum 24 de luni sau, de mai sus, data de expirare a produsului. Un consumator este o persoană care nu acționează în cadrul activității sale comerciale sau profesionale atunci când încheie și execută un contract de consum. Numai un produs cumpărat și plătit de la vânzător poate fi revendicat. Atunci când face o reclamație, consumatorul este obligat să livreze vânzătorului (dacă natura produsului o permite - produs construit) produsul revendicat curat, intact din punct de vedere mecanic, în ambalajul original, inclusiv manualele, cardul de garanție, factura sau altă dovadă de plată pentru produs. Orice dovadă de plată este suficientă ca dovadă de plată - chiar și un e-mail privind comanda expediată trimis de vânzător. Atunci când face o reclamație, consumatorul trebuie să urmeze instrucțiunile din cardul de garanție.
3. Dreptul la garanție se stinge în cazul în care defectul a apărut ca urmare a deteriorării mecanice a produsului, a utilizării produsului în condiții neadecvate, a asamblării neprofesionale, a nerespectării standardelor relevante de către consumator sau de către persoana care a efectuat asamblarea pentru consumator sau în cazul în care produsul a fost modificat de către o altă persoană decât o persoană autorizată. Defectele cauzate de dezastre naturale și de manipularea necorespunzătoare sunt, de asemenea, excluse din garanție.
4. În cazul unei reclamații, consumatorul este sfătuit să informeze vânzătorul prin telefon că produsul în cauză are un defect și modul în care acesta s-a manifestat. Pe baza acestor informații, consumatorul va fi sfătuit cu privire la următorii pași care trebuie urmați în soluționarea reclamației.
5 .în cazul în care v-am informat în mod expres înainte de cumpărare că o caracteristică a articolului este diferită și ați fost de acord cu acea caracteristică, nu este posibil să faceți o reclamație pentru acea caracteristică. De asemenea, articolul nu poate fi revendicat pentru o defecțiune pentru care am acordat o reducere, iar noi v-am notificat în prealabil cu privire la motivul reducerii.
VI. Dispoziții finale
1. Vânzătorul are dreptul de a invita consumatorul la o inspecție personală și la o colectare personală a produsului în funcție de natura produselor comandate (se aplică în principal produselor mai solicitante din punct de vedere financiar sau mai solicitante din punct de vedere al volumului sau greutății). În aceste cazuri, consumatorul va fi contactat și o procedură ulterioară va fi convenită cu acesta. În cazul în care consumatorul a plătit deja prețul de achiziție, această sumă va fi transferată înapoi consumatorului, cu excepția cazului în care se convine altfel.
2. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica prețul. Vânzătorul va contacta consumatorul atunci când prețul este modificat. Consumatorul are dreptul de a anula comanda la prețurile astfel modificate.
3. Consumatorul declară că, înainte de a finaliza sau de a notifica comanda, a citit prezentele condiții generale și procedura de reclamație și că este de acord cu acestea.
Fără a aduce atingere oricăror alte dispoziții ale contractului, vânzătorul nu este răspunzător față de consumator pentru pierderea de profit, pierderea de oportunitate sau orice altă pierdere indirectă sau subsecventă datorată neglijenței, încălcării contractului sau în alt mod.
Prezentele condiții generale au fost formulate și stabilite cu bună-credință, pentru a respecta condițiile legale și pentru a reglementa relații comerciale echitabile între vânzător și consumator. În cazul în care autoritățile competente din Republica Slovacă constată că oricare dintre dispozițiile acestor termeni și condiții este invalidă sau inaplicabilă, în totalitate sau în parte, validitatea și aplicabilitatea celorlalte dispoziții și a celorlalte părți ale dispoziției relevante nu vor fi afectate de acestea.
Drepturile consumatorului în raport cu vânzătorul care decurg din Legea privind protecția consumatorilor nr. 634/1992, astfel cum a fost modificată, și din Legea privind protecția consumatorilor în vânzările din ușă în ușă și în vânzările prin corespondență nr. 108/2000, astfel cum a fost modificată, rămân neafectate de prezenții termeni și condiții.
Relațiile juridice și condițiile care nu sunt reglementate în mod expres în prezentul document, precum și orice litigii care rezultă din nerespectarea acestor condiții sunt reglementate de dispozițiile relevante ale Codului comercial sau ale Codului civil.
4. Vânzătorul și consumatorul sunt de acord să accepte pe deplin comunicarea la distanță - telefon, fax (inclusiv comenzile scrise de mână), forma electronică de comunicare, în special prin e-mail și internet ca fiind valabile și obligatorii pentru ambele părți.
5. 391/2015 Coll. privind soluționarea alternativă a litigiilor de consum, aveți dreptul la o soluționare extrajudiciară a unui litigiu de consum care rezultă dintr-un contract de cumpărare. În acest caz, vă puteți adresa Autorității slovace de inspecție comercială, Inspectoratul central - Departamentul pentru relații internaționale și soluționarea alternativă a litigiilor de consum, Bajkalská 21/A, p. p. 29, 827 99 Bratislava 27, e-mail: adr@soi.sk, web: soi.sk. Soluționarea extrajudiciară este inițiată exclusiv la cererea dumneavoastră, în cazul în care nu a fost posibilă soluționarea litigiului direct cu dumneavoastră. Puteți depune cererea dumneavoastră în termen de cel mult 1 an de la data la care v-ați exercitat pentru prima dată dreptul care face obiectul litigiului cu noi. Puteți iniția o soluționare extrajudiciară online prin intermediul platformei ODR, disponibilă la adresa ec.europa.eu/consumers/odr/.
6. Centrul European al Consumatorilor din Republica Slovacă, situat la Ministerul Economiei din Republica Slovacă Mlynské nivy 44/A 827 15 Bratislava 212, adresa de internet: europskyspotrebitel.sk, este punctul de contact în temeiul Regulamentului (UE) nr. 524/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 mai 2013 privind soluționarea online a litigiilor de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE („Regulamentul privind soluționarea online a litigiilor”).
7. Ne desfășurăm activitatea pe baza unei licențe comerciale. Supravegherea este efectuată de Oficiul de acordare a licențelor comerciale și, în măsura definită de lege, de Autoritatea slovacă de inspecție comercială, la care vă puteți adresa cu orice plângere.
Acești termeni și condiții intră în vigoare la 14.9.2022